Radiodifusió Catalana

Història de l'entitat en format preguntes i respostes

 

35. Creieu que disposeu de testimonis rellevants...
No

36. Quins membres del vostre Casal o Entitat han tornat a Catalunya al llarg de la segona meitat del segle XX?....
Unes sis famílies, socis i sòcies de la nostra entitat, han marxat definitivament a Catalunya però hem perdut el contacte.

37. Tot allò que volgueu afegir......
Com a gent prominent de la nostra entitat voldríem citar els joves, d’origen australià -de diversos orígens socials i professionals-, que, sense haver sentit mai parlar de la sardana, van sacrificar més d’un any del seu lleure per aprendre la nostra dansa i formar un grup de sardanes d’exhibició que va representar Oceania a la Setmana Cultural pre-olímpica que es va celebrar l’any 1996 a Atlanta, Estats Units. La mateixa colla, amb nous dansaires joves, va fer una altra exhibició de sardanes al campus de la Universitat de Sydney, uns dies abans dels Olímpics 2000 celebrats ens aquella ciutat australiana. Podeu veure les fotografies a la nostra web: http://www.rcmelb.org/
Ambdós representacions va servir per donar a conèixer als EUA i Austràlia els diferents aspectes de la identitat nacional i cultura de Catalunya.

Radiodifusió Catalana ha conegut, com altres entitats catalanes d’arreu del món, alts i baixos.
Tanmateix, des fa pocs anys les Tecnologies de la Informació i la Comunicació ens han permès d’entrar en una nova etapa amb molt d’optimisme. Podem veure el gran potencial al nostre abast per promoure el coneixement de la identitat i cultura de Catalunya i dels Països Catalans a l’Exterior.

En totes les seves activitats, la nostra entitat es presenta com representant d’un país amb una marcada identitat nacional, llengua i cultura pròpies. Demanant sempre que se’ns consideri catalans. La tasca no és fàcil perquè Catalunya és encara poc coneguda a nivell d ’home i dona del carrer, malgrat que la presència catalana en aquestes terres va començar molt aviat, cap a la segona meitat del segle XVIII.

Com a complement d’aquestes respostes a l’Enquesta adjuntem el recentment publicat estudi: “Coneixement i ús del Català a Victòria” escrit pel professor Pablo Duarte, antic lector de català a La Trobe University.

Radiodifusió Catalana ,

Melbourne 22 de març del 2005

 

Copyright Catalan Broadcasting Sty. Inc. Permetem la reproducció d'aquest material sempre que en citeu la font

Tornar a Rcmelb.cat

Comunitats Catalanes de l'Exterior

 

Amb el suport de: